Blog

A lakk polírozás evolúciója!

Az új, karcálló festékrendszerek folyamatosan fejlődnek, és az autógyártók új kihívások elé állítanak bennünket azzal kapcsolatban, hogy a polírozással foglalkozüknak mire van szüksége. Az excenteres gépek , mint például a Rupes Big Foot polírozógépek,  fokozott elterjedése szintén hozzájárult ahhoz, hogy tovább szeretnénk fejleszteni polírozó rendszerünket. A fejlesztés célja az volt, hogy növeljük az összes lakk vágási szintjét, és hogy a fényesség szintje ugyanazon a magas szinten maradjon, mint az előző polírszereké volt. Hosszú kutatási és tesztelési fázis után K + F csapatunknak sikerült ezt elérni. Itt részletesen elolvashatja, hogyan működik a fejlesztési folyamat.

Tökéletes lakkfelület, avagy hogyan fejlsztik a Koch Chemie-nél a polírozószereket

Olyan sima és fényes legyen, amennyire csak lehetséges, szinte bántsa a szemet a lakk fénye. Értéket és elismerést tükröz. Ugyanakkor sok laikus számára is világos, hogy a járművek előkészítése nem csak a megjelenésről szól, hanem a fenntartható anyagvédelemről is. Gyakran nem világos, hogy egy fényezés polírozásának valójában mi a feladata, mi az értelme !? Nem más, mint az éveken át tartó kémiai és fizikai stressz ellensúlyozása. Mivel a hőmérséklet -ingadozások, UV -sugarak, nedvesség, só stb. errodálják az anyagot.

A kivitelezés minősége a szakemberek számára is rendkívül fontos. Olyan polírozószert szeretne, amellyel könnyű dolgozni, pormentes és könnyen letörölhető. Hogyan jön létre egy polírszer, ami ezeket az igényeket figyelembe veszi? Hogyan fejlesztik és gyártják? E kérdések megválaszolásához betekintést nyújtunk kutatásunkba és termelésünkbe.

Az elfelejtett rovareltávolítás akár egy valódi krimihez is vezethet

Ha rovarok ütköznek az autójában, a rovartetemek a savas testnedvek napfény hatására beéghetnek a fényezésbe. És ezt már nem könnyű elfedni. Maradandó károsodást okoz.

A rovarok savas testnedvet hordoznak, amelyek érintkezéskor megtámadják a fényezést. Ez a kémiai reakció gyorsabban megy végbe, mint gondolná, különösen melegben és napfényben.

 

2021.04.20 16:04
Koch-Chemie
A fényezés őre!

Tartós védőréteg, amely megvédi a fényezést a környezeti hatásoktól: Ezt ígéri a Koch-Chemie termékportfólió első kerámia bevonata. A Ceramic Allround C0.01 bevonattal egy kiváló minőségű kerámia bevonatatot kínálunk, amely kis erőfeszítéssel optimalizálja és tartósan védi a felületeket. A kerámia bevonat különféle előnyei jelentősen hozzájárulnak a jármű értékének megőrzéséhez vagy növeléséhez.

2021.04.12 16:04
Koch-Chemie
Legyen a motortér olyan, mint az új

A motortér tisztítása után annak a lehető legtovább tisztának kell maradnia. A motortér gyors előkészítésének erős párosaként a Green Star univerzális tisztítószerünk és a Motorplast motorvédő szer áll rendelkezésre. Mindkettő megvásárolható shopunkban.

A Motorplast a járművek motorjainak, motortér alkatrészeinek, gumitömlőinek és szerelvényeinek tartósítószereként működik, így a kezelt alkatrészeknek új megjelenést kölcsönöz. A motor tisztítása után a terméket a még nedves motortérbe permetezik, amely a felületen vízkiszorító hatást fejt ki. Miután a Motorplast teljesen megszárad, tartós rugalmas védőfóliát képez. Ez a védőfólia megakadályozza a szennyeződések újbóli megtapadását, és így megvédi a kezelt felületeket a korróziótól és a környezeti hatásoktól.

2021.04.04 16:04
Koch-Chemie
Paintbooster

Ebben a palackban ötvöztük a ragyogást, a hihetetlen színmélységet és a hidrofób hatást, és a pofon egyszerűen  használatot. Gyors használatot, magas fényű és bársonyos felületet biztosít egyetlen munkalépés alatt! Ez teszi annyira nagyszerűvé!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.