Blog

Tökéletes lakkfelület, avagy hogyan fejlsztik a Koch Chemie-nél a polírozószereket

2021.09.28 15:56
Tökéletes lakkfelület, avagy hogyan fejlsztik a Koch Chemie-nél a polírozószereket

Olyan sima és fényes legyen, amennyire csak lehetséges, szinte bántsa a szemet a lakk fénye. Értéket és elismerést tükröz. Ugyanakkor sok laikus számára is világos, hogy a járművek előkészítése nem csak a megjelenésről szól, hanem a fenntartható anyagvédelemről is. Gyakran nem világos, hogy egy fényezés polírozásának valójában mi a feladata, mi az értelme !? Nem más, mint az éveken át tartó kémiai és fizikai stressz ellensúlyozása. Mivel a hőmérséklet -ingadozások, UV -sugarak, nedvesség, só stb. errodálják az anyagot.

A kivitelezés minősége a szakemberek számára is rendkívül fontos. Olyan polírozószert szeretne, amellyel könnyű dolgozni, pormentes és könnyen letörölhető. Hogyan jön létre egy polírszer, ami ezeket az igényeket figyelembe veszi? Hogyan fejlesztik és gyártják? E kérdések megválaszolásához betekintést nyújtunk kutatásunkba és termelésünkbe.

A jóból még jobb lesz


Az egész az ötletekkel kezdődik. Az Unna-i Koch-Chemie központban a fejlesztőcsapatnak, dr. Michael Hauber hozza ezeket ötleteket, szem előtt tartva a professzionális minőséget. Nem minden ötletből lesz új termék! Gyakran csak kisebb fejlesztéseket végeznek a már meglévő termékeken. Ezt általában ügyfeleink csak abból veszik észre, hogy a polírozás eredménye még gyorsabban és még szebb lesz.

 

Ilyen esetekben tudható, hogy a fejlesztési osztály sikeresen megváltoztatta a polírszer receptjét. Ami a jó polírozószer másik nagyon fontos előfeltétele: a kiváló minőségű alapanyagok. A Koch-Chemie több beszállító alapanyagaiból válogat annak érdekében, hogy minden esetben a legjobbat válassza ki. Egyik ilyen fontos (legfontosabb) alapanyaga a polírozószereknek, az alumínium-oxid. Az aluminium-oxid szemcsék biztosítják az előregedett festékréteg eltávolítását, lecsiszolását.

Menjünk mélyebbre, és nézzünk egy tipikus munkanapot a fejlesztési osztályon. A csapat tagjai (polírozásban profi technikusok és vegyészek) együtt dolgoznak azon, hogyan lehetne tovább javítani a polírpaszta tulajdonságait. Minden ötlet és cselekedete a mikroszkopikus lakkhibák eltávolítására irányul a lakkozott felületeken, amelyek rontják a fényességet, azaz fénytörést okoznak. A folyamat során kifejlesztik a legfinomabb anyagokat és anyagkombinációkat annak érdekében,hogy még az erősen viharvert lakkokat is a lehető legrövidebb idő alatt "életre lehessen kelteni".

A tesztelés során a csapat egyértelmű célt, paramétereket határoz meg, például egy még fényesebb felületet még rövidebb idő alatt. Specifikációnként a megfelelő paraméterekkel a csapat különböző összetevőket kever a tesztelendő anyagokhoz. Folyamatosan változtatják az összetevők mennyiségét és arányát, egészen addig amíg a kívánt célt el nem érik. A csapat természetesen gyakorlatban, valós körülmények között teszteli a különböző keverékeket. Különböző minőségű és típusú fényezéseken dolgoznak, valódi autókon. Ehhez rendelkezésre áll egy mindennel felszerelt professzionális tesztkörnyezet polírozógépekkel, eszközökkel felszerelve minden elképzelhető változatban és - szintén nagyon fontos - kiváló világítással. Fontos, hogy 90%-ban fekete fényezésen tesztelik a termékeket, mivel köztudottan ezek a legérzékenyebbek, és minden apró karcolás, lakkhiba láthatóvá válik rajtuk.

Amikor megfáradt csillogás ismét fényes lesz
A csapat tehát munkához lát - és mindenekelőtt tönkreteszi a tesztautók tükörsima fényezését. Fontos, hogy legyen egy kiindulópont, amely összehasonlítható a valós körülményekkel: elhasználódott fényezés, amelyet mikrokarcolások tarkítanak. A tönkretétel módja különféle szemcseméretű párnával törtéik, melyeket sűrített levegős csiszológépre szerelve történik. Ezután a csapat tagjai pontosan meghatározott, előre protokollált módon hozzák vissza a felületeket fényesre - a polírozógép és a különböző polírszivacsok típusa, valamint a fordulatszám, nyomás, hőmérséklet és egyéb dolgok.

Pontosan ebben rejlik az egész munka lényege: mivel a keverékek eltérő eredményeket mutatnak. Ezek az eredmények sokszor csak árnyalatnyi különbségeket mutatnak, de pontosan ezek a döntőek. A festékizsgáló lámpa és a képzett szakértői szem, mikroszkópos vizsgálattal és glossométer segítségével a különbségek pontosan, számszerűen azonosíthatók. Több tucat kritérium alapján szűrik és dolgozzák ki a kiemelkedő minőséget. Ez magában foglalja a matt felület eltávolításához szükséges időt, a vágást, a fényesség mértékét, a lakk csiszolási mintáját és még sok mást.

Csak a legkiválóbb kap esélyt!
Csak annak van esélye, ami a legjobban megfelel a szigorú kritériumoknak. Hogy pontosan mik ezek a kritériumok, sajnos nem árulhatjuk el, de annyit elárulhatunk: a fejlesztők még évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött sem érik el azonnal a kitűzött célokat.

Sok kitartás és türelem kell, mielőtt egy termék sorozatgyártásba kerülhet a Koch-Chemie-nél. Végül is ügyfeleink olyan szakemberek, akiket csak a teljesítmény nyűgöz le, és nem a reklámszlogenek. Ezt csak jól megtervezett termékkel lehet elérni.

 

 

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.