Blog

Az elfelejtett rovareltávolítás akár egy valódi krimihez is vezethet

2021.05.07 20:23
Koch-Chemie
Az elfelejtett rovareltávolítás akár egy valódi krimihez is vezethet

Ha rovarok ütköznek az autójában, a rovartetemek a savas testnedvek napfény hatására beéghetnek a fényezésbe. És ezt már nem könnyű elfedni. Maradandó károsodást okoz.

A rovarok savas testnedvet hordoznak, amelyek érintkezéskor megtámadják a fényezést. Ez a kémiai reakció gyorsabban megy végbe, mint gondolná, különösen melegben és napfényben.

 

Minél tovább hagyjuk a felületen a rovarmaradványokat, annál inkább megnő az esélye, hogy olyan "foltok" keletkeznek a felületen, melyektől alig lehet megszabadulni. A másik extra külső hatás a nyári szezonban a pollen/virágpor, amivel ugyan a fényezés egészen jó barátságban van, mivel a rovarokhoz képest nincs agresszív pH-értéke. Csak akkor válik problémássá, ha száraz ruhával száraz fényezésről szeretné eltávolítani őket - a karcolások gyakorlatilag elkerülhetetlenek. A rovarmaradványok (szerves és savas) főleg lúgosság útján távolíthatóak el.

A Koch Chemie rendszer három terméke különösen alkalmas a "nyár eleji krimivel" való megküzdésre:

Insect Entferner: Az autómosók tökéletes választása
A9,8 pH-értékű, ezért nagyon alkalmas a rovarok gyors eltávolítására. A koncentrációtól függően ezzel a többfunkciós vegyszert előmosó vegyszerként és magasabb koncentrációban rovareltávolító vegyszerként is használhatjuk. 1:3 - 1:10 arányban keverve használhatjuk.

Green Star: Az autókozmetikák kitűnő választása
Lúgos univerzális tisztítószerként a Green Star a különféle anyagokkal kompatibilisebb, mint a PreWash B, és nemcsak kívül, hanem belül is használható. Ezért jó választás az autókozmetikákban.  A rovarok eltávolítására 1: 5 arányú hígítás javasolt.

Insect & DirtRemover: A név mindent elárul,
Az Insect & DirtRemover egy "használatra kész" termék, amelyet erős rovaroldó erő jellemez. Kifejezetten otthoni felhasználóknak készült termék 10-es pH-értékével még mindig lúgos, de enyhébb, mint a PreWash B vagy a Green Star. Ez biztosítja az anyag nagyobb kompatibilitását. A benne lévő felületaktív anyagok pontosan illeszkednek a rovarok eltávolításához. A spray a 750 ml-es palackban található magánvásárlói körünk része. Az Insect & DirtRemover kifejezetten alkalmas motorkerékpárok tisztítására.

Ezen termékek egyikét sem szabad forró felületen vagy közvetlen napsugárzás alatt használni. A terméket mindig alaposan le kell öblíteni az összes vegyi maradvány eltávolítása érdekében. Óvatosan kell eljárni festetlen és / vagy eloxált alumínium alkatrészek esetén: Különös figyelmet fordítson az adagolási információkra és a behstási időkre,  különben vegyi égési sérülések történnek. Soha ne hagyja rászáradni a vegyszert a felüetre!!!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.